059 178 918     Vetrinjska ulica 22, Maribor      info@optikaprima.si

i.Scription by ZEISS

Zeiss i. Scription je novodobna tehnologija, katera vam slika obliko roženice in moč očesne leče.  Oko samo po sebi ima namreč cca. 50 dioptrij, od tega imata roženica in očesna leča največjo moč. Roženica v osnovi ni okrogla, ampak ima različne zakrivljenosti, katere vplivajo na popačenja vida. Zeiss i. scription združi vse podatke in določi dioptrijo posameznika glede na obliko roženice, kar pa izniči popačenja, ki nastanejo zaradi njene nepravilne oblike. Zaradi tega je predvsem izboljšan nočni vid. Zeiss i. scription tehnologija vsebuje različne obdelave in meritve oči.

Zeiss i. profiler

Zeiss i. Profiler je naprava, s pomočjo katere ugotovimo morebitno napako ali bolezen na roženici. Glede na različne zakrivljenosti roženice in reakcijo zenice (podnevi/ponoči) vam izmeri optimalno dioptrijo, ki vam izniči popačenja, ki jih povzroča nepravilna oblika roženice. Meritve nam pokažejo tudi morebitne sence na očesnem ozadju, ki so lahko vzrok zgostitve steklovine v očesu oziroma "floasthersov". Ti nastanejo zaradi morebitnih travm, uživanja zdravil, operacij ali starosti. V primeru, da je število "floasthersov" povečano, je lahko vzrok tudi odstop mrežnice.

Zeiss i. Terminal

Zeiss i. Terminal je naprava, s pomočjo katere na podlagi vgrajenih kamer slikamo pacienta z izbranim okvirjem, kar nam omogoča kasnejšo  individualno in optimalno naročanje I. Scription stekel.

Zeiss i. Prom

Zeiss i. Prom je naprava, ki shranjuje podatke vseh meritev. Glede na pridobljene rezultate meritev lahko naročamo stekla prilagojena posamezniku glede na njegov Zeiss I. Scription profil.

Očesni pregledi

Delovni čas:

Optika: pon. – pet. 9.00 – 18.00 ure,
sobota 9.00 – 12.00 ure

Okulistični pregledi:

Vsak torek ali sreda od 16.00 – 18.00 ure


Optika Prima, Videre d.o.o.
Vetrinjska ulica 22
2000 Maribor

Tel. št.: 059 178 918
mail: info@optikaprima.si