059 178 918     Vetrinjska ulica 22, Maribor      info@optikaprima.si

Očesni pregledi

V sodobno opremljeni okulistični ambulanti Optike Prima opravljamo preglede za predpis dioptrije za očala ali kontaktne leče. Izmerimo vam tudi očesni pritisk. Pregled poteka v dveh korakih. Oftalmolog izmeri dioptrijo na računalniškem keratorefraktometru. Nato na podlagi izmerjenih podatkov opravi pregled oči s pomočjo foropterja ter tako določi dejansko dioptrijo za očala.
Kontrola vida pri optiku optometristu kadarkoli ob vnaprej dogovorjenem terminu. 

AMBULANTA

Okulistične preglede opravljata:

•  Peter Ferme, dr. med., specialist oftalmolog
•  Klavdija Slaček, dr. med., specialist oftalmolog

Sodobna ambulanta optike PRIMA

Avtorefraktometer

Naprava, katera izmeri reakcijo očesne leče daleč/blizu, obliko in velikost očesa. Podatki nam povejo kakšna je vaša dioptrija glede na standarde, nato pa strokovnjak preveri individualno dioptrijo glede na občutek in vid posameznika.

Perimeter

Henson 9000 je idealen perimeter za zgodnje odkrivanje glavkoma in stalno obvladovanje ugotovljenih izgub vidnega polja. Osnovna meritev enega očesa se izvede v le 60 sekundah, kar je v primerjavi z dosedanjimi perimetri bistveno hitreje. Meritve so izredno natančne, saj perimeter pri meritvah uporablja enakočasno več različnih metod.

Tonometer

Naprava, s katero vam izmerimo očesni pritisk. Če so velika odstopanja od standarda, je to lahko pokazatelj za posebno napako ali bolezen očesa.

Biomikroskop

Je povečevalna naprava s katero lahko oko gledamo s 6 do 40 kratno povečavo. Tako lahko temeljito pregledamo celotno oko in očesno ozadje, si povečamo sporne stvari, ki so vidne na očesu in preverimo resnost težave.  Z dodatno VOLK lečo, ki jo nastavimo pred oko pacijenta pa lahko gledamo očesno ozadje z dodatno 90 kratno povečavo.

Foropter

Foropter je naprava s katero lahko določimo dioptrijo za očala, preverimo stopnjo strabizma(škiljenja), globinski vid, nočni vid in preverimo, če ima oko kakšno težjo napako v vidu ali vidnem polju.

Fokometer

Digitalno avtomatsko napravo za merjenje vrednosti dioptrije (naprava razbere iz korekcijskih stekel) imenujemo fokometer. Očesni specialist lahko s fokometrom izmeri tudi prepustnost leče za UV sevanje in prepustnost svetlobe (spektometer).

i.Scription by ZEISS

Zeiss i. Scription je novodobna tehnologija, katera vam slika obliko roženice in moč očesne leče.  Oko samo po sebi ima namreč cca. 50 dioptrij, od tega imata roženica in očesna leča največjo moč. Roženica v osnovi ni okrogla, ampak ima različne zakrivljenosti, katere vplivajo na popačenja vida. Zeiss i. scription združi vse podatke in določi dioptrijo posameznika glede na obliko roženice, kar pa izniči popačenja, ki nastanejo zaradi njene nepravilne oblike. Zaradi tega je predvsem izboljšan nočni vid. Zeiss i. scription tehnologija vsebuje različne obdelave in meritve oči .

Delovni čas:

Optika: pon. – pet. 9.00 – 18.00 ure,
sobota 9.00 – 12.00 ure

Okulistični pregledi:

Vsak torek ali sreda od 16.00 – 18.00 ure


Optika Prima, Videre d.o.o.
Vetrinjska ulica 22
2000 Maribor

Tel. št.: 059 178 918
mail: info@optikaprima.si